Home » Yoga » Zwangerschapsyoga

 

 Zwangerschapsyoga bij Kaya Yoga.

Ben je zelf zwanger GEFELICITEERD! Je wilt natuurlijk deze mooie maar ook spannende tijd zo aangenaam mogelijk doorkomen en je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Dan ben je aan het goede adres bij Kaya Yoga.

Waarom Yoga tijdens je zwangerschap?

Het zorgt er voor dat je lichaam soepeler wordt of blijft zodat je daar tijdens je bevalling weer je voordeel mee kan doen. We behandelen oefeningen die je kunnen helpen bij specifieke  zwangerschapsklachten zoals beenkrampen, vocht  vasthouden, bandenpijn, harde buiken,  hyperventilatie, constipatie. En oefeningen ter vergroting van het lichaamsbewustzijn

Je leert houdingen en adem technieken voor het opvangen van ontsluitingsweeën.

Goede perstechnieken en baringshoudingen die je tijdens de bevalling kunt gebruiken.

Zo heb je ook gelijk een moment in de week voor jezelf gecreëerd waar je niets anders hoeft te doen dan alleen maar zwanger te zijn. Alle aandacht is voor jou en je kindje.

En kan je bij de zwangerschapsyoga je groeiende buik en de bewegingen van je kindje heel bewust onder je handen te voelen. Besef je dat je kindje er al is ook al zie je het nog niet. Je kunt er al mee spelen, tegen praten en je moet er ook al rekening mee houden. Zo word je je meer bewust van je lichaam en wat het op dit moment nodig heeft. Je leert te zijn in het nu en mindful zwanger te zijn, waardoor je met  vertrouwen in lichaam de geboorte van je baby tegemoet kunt treden.

 

Partnerlessen en het belang daarvan.

Ook je partner word betrokken bij de zwangerschapsyoga zodat hij of zij leert hoe ze jou o.a. kan masseren tijdens de zwangerschap waardoor je lekker kan ontspannen en vermoeidheid kunt tegengaan. Je  moet immers goed uitgerust zijn voor de bevalling. Natuurlijk staan we ook stil bij de veranderingen die momenteel in je leven plaatsvinden en je (jullie) nieuwe rol als ouder(s). Dit zijn niet alleen maar roze wolken. Ook angst en onzekerheid mogen er zijn. In deze lessen is er aandacht voor diverse massage technieken, adembegeleiding, ontspanning. En de rol van je partner als coach tijdens de bevalling.

Mocht het zo zijn dat je partner, om wat voor reden dan ook, niet bij de bevalling aanwezig kan zijn, kijk dan voor jezelf wie je als ondersteuning bij de bevalling aanwezig wilt hebben en neem hem/haar mee naar de lessen zodat hij/zij kan leren om jou te ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling.

 

Mocht jouw situatie om persoonlijke aandacht vragen, bijvoorbeeld omdat je kampt met psychische problemen of extreme angst rondom de bevalling of omdat je het gewoon prettig vind om 1 op 1 contact te hebben, dan kun je ook privé-sessies aanvragen. Voor meer info kun je me bellen op tel 06 -80110162.

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb