Yin Yoga

Yin yoga is een yogavorm die in ons drukke bestaan zorgt voor rust, ontspanning.

 

In Yin Yoga neemt je de tijd voor je lichaam en je gevoel, het is meditatief en rustgevend.

 

De houdingen die je bij Yin yoga aanneemt zijn vooral gericht op het losmaken van het bindweefsel en je gewrichten. In Yin yoga worden houdingen langer vastgehouden, tussen de 2 en 5 minuten zodat je echt goed kan (leren) voelen wat er zich in je lichaam afspeelt. En je lichaam de tijd krijgt om de spierspanning los te laten en je daardoor dieper in je lichaam aan het bindweefsel kan werken.

 

En kan Yin Yoga een meditatief en rustgevend effect hebben. 1 van de mooiste effecten van Yin Yoga is dan ook de innerlijke stilte die het kan brengen en de ruimte die in je lichaam ontstaat. 

In de Yin Yoga worden er soms ook hulpmiddelen als bolsters (langwerpig kussen), blokken en dekentjes gebruikt als je niet zo makkelijk kan ontspannen in de houdingen.

Door je over te geven aan de houding, het willen los te laten, te voelen wat er gebeurt ontstaat er diepe ontspanning en wordt je de houding.

 

De les bestaat uit:

Aarden, even aankomen in het hier en nu

Pranayama Ademhalingsoefening

Verschillende Houdingen al dan niet met hulpmiddelen

Meditatie / visualisatie / Eindontspanning

We sluiten de les af met een kopje thee.

 

Yoga ervaring is niet vereist en je hoeft ook zeker niet soepel en lenig te zijn.

Eerst een proefles, dat kan.

Aanmelden Proefles of bel 06-80110162

 

Grondlegger van Yin yoga is de Amerikaan Paul Grilley, die sinds 1980 onderwijst in yoga en anatomie. In zijn boek 'Yin Yoga: Outline of a quiet practice', legt Grilley uit: 'Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht. Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt,' stelt Grilley. 'Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan de spieren, maar door problemen met hun gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken'.