Hatha Yoga

Hatha-yoga 

is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van houdingen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam.In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

 

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). De Houdingen (asana's) worden zowel statisch als bewegend uitgevoerd, door verschillende houdingen in series achter elkaar uit te voeren. Hatha-yoga kent vaste enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

Meditatie is een voor veel yogi's een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen.

In het Westen is hatha-yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden. 

 

Yin Yang Yoga / Yoga flow & Yin Yoga:

De les bevat:

Aarden, even aankomen in het hier en nu

Pranayama Ademhalingsoefening

Asana's, lichaamshoudingen zowel statisch als dynamisch. Deze houdingen zullen met een flow zowel in het Yang (hatha) als in de Yin houdingen worden uitgevoerd.

Meditatie / Visualisatie /Eindontspanning

We sluiten de les af met een kopje thee.

 

Yoga ervaring is niet vereist en je hoeft ook zeker niet soepel en lenig te zijn.

 

Eerst een proefles, dat kan!

Aanmelden Proefles  of bel 06-80110162.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb