Home » Talking Stick Maken

Talking Stick Maken

Zaterdag 25 november

 

Werk je regelmatig met groepen, ben je leraar(es), heb je een groot gezin, kortom voer je regelmatig met meer dan 1 persoon een gesprek?

 

Dan is een Talking Stick ( Praatstok) een fantastisch krachtig hulpmiddel.
Het gebruik ervan komt van de Indianen uit Noord Amerika.
Diegene die de Talking Stick vast heeft mag zonder onderbreking van anderen het verhaal vertellen, en de anderen luisten met respect. Als je klaar bent met vertellen van jou verhaal of standpunt geef je de stok door aan de ander om zo naar zijn / haar verhaal te luisteren.

Zo kan je vrij je verhaal vertellen vanuit je gevoel, zonder onderbreking wordt je gehoord en tegelijkertijd leer je met aandacht te luisteren naar deander als die spreekt. Wat vaak is luisteren nog het meest lastige van alles.

Het grote voordeel van deze manier van praten is dat het gesprek op gevoelsniveau wordt gevoerd en er veel begrip ontstaat voor de ander. In plaats van door elkaar of langs elkaar heen te praten ontstaat er begrip en worden onderlinge relaties verstevigd.

 

Wat gaan we doen deze dag:
We beginnen de dag met een korte kennismaking en inleidende meditatie met behulp van het medicijn wiel. Daarna gaan we aan de slag met diverse natuurlijke materialen, hout, leer, edelstenen, peruaans band, veren etc.
Jet heeft veel ervaring met het maken van diverse krachtvoorwerpen en zal je met raad en daad bijstaan om een zo mooi en persoonlijk mogelijke Talking Stick te creëren.

Alle materialen zijn aanwezig, maar mocht jezelf een mooie stok of krachtvoorwerp hebben die je opof aan de Talking Stick wilt bevestigen dan nodigen wij je uit die mee te nemen zodat je dit kan verwerken op jouw Talking Stick.

Tussen de middag zullen we genieten van een heerlijke vegetarische lunch.

Ter afsluiting gaan we de Talking Stick smudgen en zullen we met elkaar, in de cirkel, met onze Talking Stick een mooie intentie zetten voor de toekomst van de Stick.

 

Tijd:
10.00 uur en we zullen rond 16.00 de dag beeindigen.
Vanaf 9.45 staat de thee met wat lekkers voor je klaar.

 

Kosten: 79 EURO
Dit is inclusief koffie/thee, lunch en (evenredig) gebruik van de aangeboden materialen.

 

AHO

Jet & Karin